Outi Mäenpää

Näyttelijä, improvisaatio- ja vuorovaikutuskouluttaja

Outi Mäenpää valmistui teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 1988. Vuonna 1992 hän pätevöityi (opiskeltuaan Suomessa ja Kanadassa professori Keith Johnstonen johdolla) esiintymistaidon, sekä improvisaatio- ja vuorovaikutuskouluttajaksi.  Sen jälkeen hän on tiiviisti kouluttanut useita tuhansia ihmisiä vuosittain, eri yrityksissä, yhteisöissä ja koulutuslaitoksissa (mm. Teatterikorkeakoulun jatkokoulutuskeskuksessa, Helsingin Ammattikorkeakoulussa, Helsingin kesäyliopistossa jne.) 

Hänen konkreettisten harjoitustensa avulla puretaan luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä estäviä lukkoja ja opetellaan rakentavaa ja spontaania vuorovaikutusta. Niiden avulla tunnistetaan ja puretaan epäonnistumisen pelkoa (joka aiheuttaa negatiivista suhtautumista ja idean tyrmäämistä) ja opetellaan luottamaan ns. tyhjään hetkeen, jolloin päästään käsiksi luoviin voimavaroihin. Oman luovan kapasiteetin käyttöönotto ja kehonkielen (status) viestien ymmärtäminen ovat keskeisellä sijalla koulutuksessa. 

Hän on näytellyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Espoon Kaupunginteatterissa sekä lukuisissa tv- ja elokuvatuotannoissa mm:

"Musta jää" (2007 Jussi-palkinto vuoden paras naispääosa),

"Noriko Show" (2005 Venla-palkinto, vuoden paras esiintyjä),

"Kukkia ja sidontaa" (2004 Jussi-palkinto, vuoden paras naispääosa),

"Helmiä ja sikoja" (2003 Jussi-palkinto, vuoden paras naissivuosa),

"Muodollisesti pätevä" (2002 Venla-palkinto, vuoden paras naisnäyttelijä),

"Lomalla"2001 Jussi-palkinto, vuoden paras naispääosa,

"Zugvögel" (1999 Baltijas, Perle, Liettuan kansainvälisen elokuvanjuhlien paras naispääosa).

 

 >Koulutusohjelmat

 >Kaiku-koulutus

 >Yhteistyökumppanit

 >Koulutusfilosofia 

 >Kouluttajat